Annons

Fler skejtramper ska byggas nästa år

Fler skejtramper och en ny inomhushall. Det är vad fritidsnämnden prioriterar under nästa år. "Bristen på inomhushallar är vårt största problem just nu", säger ordförande Mats Svensson (KD).
Trelleborg • Publicerad 27 april 2014
Foto: 

Fritidsnämndens ledamöter beslutade i förra veckan vad de vill satsa på under 2015. Bristen på tider för föreningar som bedriver inomhusträning är stor vilket gör att nämnden nu äskar pengar till en ny inomhushall.

– Inte minst friidrotten har ett stort problem när det gäller inomhusträning, säger Mats Svensson.

Annons

Var en ny hall ska placeras är inte klart. Tidigare har både Vannhögskolan och det planerade Trygghetens hus vid Havrejordsvägen pekats ut som möjliga platser. Hur mycket en ny hall kostar beror till stor del på var den byggs. I nämndens investeringsplan räknar man med en kostnad på 10 miljoner kronor, men Mats Svensson understryker att det bara är en uppskattning.

– Det är inte säkert att det måste bli ett nybygge heller. Eventuellt kan det finnas en lösning på den privata sidan. Vi har fått en del förfrågningar när det gäller inomhushall, men det är inget jag kan gå in på i nuläget, säger Mats Svensson.

Den andra delen av satsningarna under 2015 är att bygga fler skejtramper i stil med den som finns i Parken.

– Vi får in en del medborgarförslag på det temat och det vi svarar dem som skriver är att vi är positiva till att bygga fler ramper men i första hand i byarna, säger Mats Svensson.

I investeringsplanen för nästa år är det Gislövs läge, Anderslöv och Skegrie som pekas ut som de orter där det i första hand ska byggas ramper.

– Vi räknar med att det kommer att kosta 2 miljoner kronor per ramp. Det är viktigt att det finns plats för spontanidrott. Alla passar inte in i föreningslivet, säger han.

Att det hittills inte byggts fler utomhusskejtramper i kommunen, trots att det finns en stor efterfrågan samtidigt som kostnaden är ganska liten, tror fritidschef Jörgen Flink beror på att det ibland är svårt att hitta en lämplig plats.

– Det gäller att ta hänsyn både till i vilken miljö man bygger, både för att de tar en del plats och för att det brukar bli ganska mycket ljud runt ramperna, säger han.

Peter Maunula
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons