Annons

Fler ska bo över i Trelleborg

Den nya pågatågsförbindelsen till Malmö ska ge Trelleborg flera nya arbetstillfällen inom hotell- och konferensnäringen. Det hoppas i alla fall politikerna.
Trelleborg • Publicerad 4 augusti 2013

– När den nya pågatågsstationen kommer så ligger vi mycket nära Malmö Arena och Malmömässan. Det kommer att vara lika enkelt att från Hyllie station åka till Trelleborg som att åka in till Malmö. Och när de riktigt stora konferenserna kommer så kan inte alla bo granne med konferensanläggningen, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Plan- och byggchefen Ann-Katrin Sandelius håller med.

Annons

– Vi kommer att ha forskningsanläggningarna ESS och Max IV i vår närhet. Då kommer det att komma olika forskningsteam till regionen och då har Trelleborg ett bra läge centralt i Europa, säger hon.

Trelleborg kan också bli en attraktiv ort att hålla konferenser i, tror Ulf Bingsgård. Problemet är idag att det inte finns tillräckligt med konferenslokaler i staden. Han nämner verksamheten kring det rättspsykiatriska centrumet i Mellanköpinge som exempel.

– Regionen har redan signalerat att vi i Trelleborg inte har tillräckligt med möjligheter att ta emot de läkarkonferenser som kommer att vara kopplade till den verksamheten. Man ska tänka på att anläggningen inte bara innehåller de 120 personer som ska jobba där, utan man kommer också att vilja ha sina konferenser i närheten.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons