Annons

Fler poliser till södra Skåne

Två nya polismän till Trelleborg och Ystad. Det är resultatet när rikspolisstyrelsen fördelar de 192 polisaspiranter som går ut polishögskolan i juni över landet.
Trelleborg • Publicerad 17 april 2002

Hela Skåne får 30 av begärda 50, Göteborg får 25 av 25 önskade nya aspiranter. Stockholm drar en nitlott och får bara 30 nya poliser av begärda 100. Hans Nordin, chef för förvaltningssektionen för polisområde Södra Skåne, är nöjd med tilldelningen. - Om vi tittar tillbaka ett par år så fick vi aldrig någon ny personal. Nu hoppas vi även få ytterligare en tre, fyra polismän till jul när nästa kull går ut polishögskolan. Vi skulle vilja ha ännu mer personal, vi har en långsiktig strategi att öka ytterligare men vi måste ha pengar till det också. De nya polismännen ska ingå i den nyskapade utryckningsstyrkan på 60 poliser som fördelas jämt mellan Trelleborg och Ystad. Sedan förra året har styrkan på försök varit en fristående enhet, frikopplad från närpolisen. Den förste maj permanentas försöket.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons