Annons

Fler konkursansökningar i Trelleborg

Antalet konkursansökningar i Trelleborg, Vellinge och Svedala ökar kraftigt under första halvåret i år jämfört med samma period år 2001.
Trelleborg • Publicerad 26 juli 2002

Fram till och med juni i år har 48 ansökningar om konkurs lämnats in till Trelleborgs tingsrätt. Under första halvåret 2001 begärdes 32 företag och privatpersoner i konkurs vid Trelleborgs tingsrätt. Däremot har antalet beslutade konkurser inte ökat i lika hög grad som ansökningarna. Under första halvåret i år meddelades 31 konkurser vid Trelleborgs tingsrätt mot 29 under de första sex månaderna av 2001. Sedan den ekonomiska krisen på 1990-talet har den allmänna trenden i landet som helhet liksom vid Trelleborgs tingsrätt varit att antalet konkurser minskat. I år ser det dock ut som om antalet ökar igen. Antalet konkurser vid Trelleborgs tingsrätt följer konjunkturerna i ekonomin ganska väl. Det finns en tydlig puckel för åren 1992-93 under den ekonomiska krisen då över 180 företag och privatpersoner gick i konkurs vid Trelleborgs tingsrätt. Sedan dess har antalet konkurser och konkursansökningar i stort sett minskat år från år. Siffrorna om antalet begärda konkurser under första halvåret i år pekar dock på att den trenden nu kan vara bruten. Det kan vara nedgången i konjunkturen som gör sig gällande även vid Trelleborgs tingsrätt. Upp till det stora antalet konkurser vid Trelleborgs tingsrätt under den värsta krisen på 90-talet är det dock långt ännu.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons