Annons

Fler gröna stråk på Stavstensudde

Planerna för hur Stavstensudde, Trelleborgs nya stadsdel i väster, ska se ut blir allt klarare. Kommunstyrelsen i Trelleborg ställer sig bakom förslaget till fördjupad översiktsplan som stadsbyggnadskontoret arbetat fram.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2004
TECKNING: STADSBYGGNADSKONTORET
TECKNING: STADSBYGGNADSKONTORETFoto: 

TECKNING: STADSBYGGNADSKONTORET Förslaget ska nu ställas ut, bland annat på biblioteket, för synpunkter. Nyheterna i den nya planen är bland annat att de gröna stråken mellan de olika utbyggnadsetapperna blivit bredare och mer markerade. Tidigare planerades för högre bebyggelse och flerfamiljshus i de norra delarna av området. I den plan som nu presenteras ligger de högre husen i stället i de västra delarna av varje etapp, mot grönområdena. När det gäller den omdiskuterade frågan om skytteanläggningen i Maglarp för kommunen en dialog med skyttealliansen. - Skytteanläggningen kan ligga kvar även sedan den första etappen byggts ut, säger Rutger Persson, kommundirektör i Trelleborg. Vid vidare utbyggnad är det dock omöjligt att ha skyttebanorna kvar i området, men enligt Rutger Persson diskuteras andra lösningar för skyttarna. Enligt planerna ska utbyggnaden av Stavstensudde börja i öster, närmast E 6, och fortsätta västerut. Sammanlagt räknar stadsbyggnadskontoret i Trelleborg med att området Stavstensudde kan rymma 1 000 till 1 200 bostäder. Enligt förslaget ska området delas in i fyra olika "byar" med utrymme även för utbyggnader norr om Skåre. Dessutom kan en mindre komplettering ske vid Tivolihusen. Enligt stadsbyggnadskontorets bedömning kan bostäderna på Stavstensudde locka boende från långt håll. Intresseanmälningarna som kommit in visar på ett stort intresse långt utanför regionen och även från andra länder. Att Stavstensudde är så attraktivt förklarar stadsbyggnadskontoret bland annat genom att citera Ulf Lundell: "Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo". "Han kanske tänkte på Stavstensudde" skriver stadsbyggnadskontoret i sitt förslag till plan för området.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons