Annons

Fler grannar klagar på bostadsbygge i Hammarlöv

Nu kommer fler protester mot det planerade bygget av mellan tre och sex villor i Hammarlöv.
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2007

Två grannfastigheter med sammanlagt sju boende har redan klagat på Britt-Marie Aulin Tonning och Bengt-Olof tonnings planer. På tisdagen damp ytterligare ett klagomål ned på byggnadsnämnden.

Ett par som bor bara ett stenkast från den tänkta bebyggelsen norr om Framnäs allé tycker att ansvariga på byggnadskontoret bör slänga planerna i papperskorgen.

Annons

Paret anser att byn redan är färdigbyggd och att den kommunala servicen, angående exempelvis avloppsledningar, inte är dimensionerad för fler boende än i dag.

Paret skriver också att sikten är obefintlig från det område där byggnationen planeras, och att bygget därmed är olämpligt även ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Den åsikten delas av Vägverket. Vägverket anser att utfartens placering innebär att sikten blir för dålig och kommer inte att lämna tillstånd för utfarten.

Vägverket vill i stället att Tonnings undersöker möjligheten att anlägga n utfart i den södra delen av fastigheten, det vill säga nära den befintliga allén.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons