Annons

Fler förslag om barngrupper

Trelleborg • Publicerad 14 mars 2005

Ännu ett medborgarförslag har skickats in till kommunen om att minska antalet barn i förskolans barngrupper. Förslagsskrivaren menar att kommunen inte följer skolverkets rekommendation om högst 15 barn i varje grupp. Mindre barngrupper är viktiga både för barnens och personalens välbefinnande.

Medborgarförslaget kommer nu att tas upp av kommunfullmäktige

Annons

Ingen fiskeväg i Albäcksån

Naturvårdsverket anser inte att våtmarken i Albäcken ska utrustas med en särskild fiskeväg. Det enligt ett yttrande till miljödomstolen.

Trelleborgs kommun har sökt om tillstånd att få gräva en ny bäckfåra samt anlägga en våtmark i den omgrävda sträckan. Men de yrkanden som kommit in om en särskild fiskväg förbi våtmarken vill Naturvårdsverket inte ta fasta på. Verket anser att de "positiva effekterna vid återskapandet av ett mer naturligt vattensystem med våtmarker väger tyngre än de olägenheter som eventuellt kan uppstå för smoltvandringen". Naturvårdsverket förordar därför det förslag som finns i Trelleborgs kommuns ursprungliga ansökan.

PRO diskuterar deklarationer

Deklaration och skatter. Det är temat för denna månadens träff med PRO:s diskussionsklubb. Klubben träffas i morgon klockan 9.30 i PRO-lokalen på Östergatan 3.

Skatteinformatör Elisabeth Kling från skatteverket kommer för att svara på frågor och ge deltagarna hjälp. Samtalsledare är Lasse Nilsson.

Kontroll av fordon i dag

Trelleborg. Polisens trafikenhet planerar under denna veckan att ha två kontroller i Trelleborg. I dag måndag sker en fordonskontroll och på fredag den 18 mars planerar man att göra kontroller av fordon i hamnen. Övriga planerade kontroller under veckan kommer att ske på andra håll i Skåne.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons