Annons

Fler filer ska lösa vägpropparna

Väg 100 mellan Vellinge och Höllviken blir tvåfilig i båda riktningarna och E6 blir trefilig i norrgående riktning mellan Vellinge och Malmö. Det lovar Moderaterna i Region Skåne att genomföra om partiet vinner valet.
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2014
Moderaterna Pia Kinhult, regionråd, Pontus Lindberg, ordförande i regionala tillväxtnämnden, och Vellinges kommunalråd Carina Wutzler lovar fler filer till väg 100 och E6.
Moderaterna Pia Kinhult, regionråd, Pontus Lindberg, ordförande i regionala tillväxtnämnden, och Vellinges kommunalråd Carina Wutzler lovar fler filer till väg 100 och E6.Foto: Foto: Mattias Bolin

Om Moderaterna får fortsatt förtroende lovar Pia Kinhult (M), regionstyrelsens ordförande, en satsning som ska ta bort proppen som bildas på väg 100 mellan Höllviken och Vellinge när pendlartrafiken är som mest intensiv på morgnarna och eftermiddagarna. Det beskedet gav partiet på en presskonferens i Höllviken på onsdagen.

För att åstadkomma det vill man göra sträckan mellan Höllviken och Vellinge tvåfilig i båda riktningarna.

Annons

– Det blir mycket köer på väg 100. Både bilisterna och kollektivtrafiken är irriterade på att det inte funkar alla timmar på dygnet, säger Carina Wutzler (M).

Moderaterna lovar också att göra E6 trefilig i norrgående riktning på sträckan från Vellinge till Malmö.

– Det är också en propp vi måste lösa upp, säger Carina Wutzler.

Planerna kan i bästa fall bli verklighet under kommande mandatperiod.

– Om det kommer ett beslut tidigt så skulle vi kanske kunna sätta spaden i marken i ett av projekten i slutet av nästa mandatperiod, säger Pia Kinhult.

I så fall är det mest troligt att det blir utvidgningen av väg 100 som påbörjas först.

– Där har vi lättare att komma till eftersom det tillhör den regionala planen, säger Pia Kinhult.

Den totala prislappen för de båda projekten beräknas bli mellan 300 och 400 miljoner kronor, tippar Pia Kinhult.

Lisa Kron
Mattias Bolin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons