Annons

Fler elever når målen

Antalet sjukskrivna minskar, fler elever når målen och Trelleborg klättrar på rankingen för Sveriges kommuners skolresultat. Men personaltätheten är ett problem och ekonomin pekar på minus.
Trelleborg • Publicerad 18 juni 2008
Fler elever når målen. Men eknomin pekar minus. Bild: Scanpix
Fler elever når målen. Men eknomin pekar minus. Bild: ScanpixFoto: 

Av de anställda inom skolan och förskolan är tre fjärdedelar nöjda eller mycket nöjda med sitt arbete, men 39 procent tycker att de inte har tillräckligt med tid för att utföra sitt arbete bra. Det visar den undersökning av Nöjd Medarbetar Index som genomförts inom skolnämndens område.

Både inom förskolan och grundskolan minskade personaltätheten. För att Trelleborgs skolor och förskolor ska nå upp till samma personaltäthet som riksgenomsnittet krävs det satsningar på ytterligare omkring 16 miljoner kronor per år.

Annons

På ett år har andelen sjukskrivna på kort och lång sikt minskat från 9,8 procent till 8,2 procent. Målet för skolförvaltningen är att komma ner i 5 procent.

Varje år gör Sveriges Kommuner och Landsting en rankinglista där kostnader ställs mot resultat inom skolans område. På i stort sett alla områden som mätts ligger Trelleborg i mitten av Sveriges 290 kommuner, vare sig det gäller andel behöriga elever, nådda mål, meritvärden eller godkända ämnesprov. På varje område har Trelleborg klättrat uppåt i rankingen, det vill säga resultaten förbättrats.

Men inte när det gäller kostnad per elev eller kostnad per betygspoäng. Där ligger Trelleborg i den lägsta fjärdedelen.

- Det betyder att vi presterar bra per krona, säger Barbro Melander, chef på skolförvaltningen. Vi använder våra resurser väldigt väl.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons