Fler besökare än förväntat efter flytten

4 000 personer har hittills besökt muséet sedan invigningen. Nu planeras en filmklubb i den nya biosalongen.
Trelleborg • Publicerad 12 mars 2010
Foto: 
Foto: 
Ingela Jacobsson trivs bra i det gamla tingshuset. Nu har hon fullt upp med den nya stadshistoriska utställningen.
Ingela Jacobsson trivs bra i det gamla tingshuset. Nu har hon fullt upp med den nya stadshistoriska utställningen.Foto: 

TRELLEBORG. Efter två månader börjar museichef Ingela Jacobsson känna sig hemma i det före detta tingshuset. Men mycket jobb återstår.

– Vi jobbar för fullt med vår stadshistoriska utställning. Den ska vara klar till den 6 juni. Jag tror att vi kommer vara väldigt trötta den 5 juni, säger hon.

Ingela Jacobsson är lite förvånad över de höga besökssiffrorna muséet haft sedan flytten. 4 000 personer har besökt dem. Det är tio gånger fler än för ett år sedan.

– Jag hade en försiktig förhoppning om att det kanske skulle komma tre gånger så många. Men detta är ju jätteroligt. Väldigt många kom de första dagarna. Men vi har märkt att intresset fortfarande är väldigt stort.

Personalen har uppmärksammat att muséet har nått ut till nya målgrupper. Många som kommer nu besökte dem aldrig innan flytten. De märker också att andra har missat att de flyttat överhuvudtaget.

– När vi precis öppnat ringde någon och ville lämna in bouppteckningspapper. Och för några veckor sedan kom någon in och vilja lämna in sina skilsmässohandlingar, berättar hon och ler.

När den nya utställningen är klar, och museipersonalen dessutom har hunnit få i ordning sina kontor som idag mest består av flyttlådor, har de många planer inför framtiden. Den mest konkreta är att skapa aktiviteter i deras biosalong.

– Vi vill ju gärna använda den. Kanske startar vi en filmcirkel, säger Ingela Jacobsson.

Martin Strandberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.