Annons

Fler beslag under valborg

17 anmälningar där alkohol har beslagtagits från minderåriga har gjorts i Trelleborg och Vellinge under helgen.
Trelleborg • Publicerad 2 maj 2011
Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Lite fler än tidigare valborgsmässohelger, enligt förundersökningsledare Johan Sundqvist. Men i gengäld har det varit färre bråk, menar Jörgen Sjåstad, biträdande närpolischef.

– Satsningen är inte större än föregående år, men vi bestämde oss för att satsa på vissa platser som vi av erfarenhet vet att unga håller till på. Värst är det vid Dalabadet och centrala Vellinge, säger Jörgen Sjåstad.

Annons

Totalt har ett tiotal poliser på Söderslätt, både civilklädda och i uniform, arbetat med att kontrollera minderåriga under helgen. Att beslagta alkohol sänder signaler om att unga inte ska dricka. Det ska vara svårt, menar Johan Sundqvist. Men det finns också andra fördelar.

– Den sprit de inte häller i sig stoppar konflikter och bråk längre fram på kvällen. Det är den stora vinsten, säger Jörgen Sjåstad.

Men ungdomarna som dricker gör sig inte skyldiga till något brott, det är istället den person som försett dem med alkohol som polisen vill ha tag på. Uppskattningsvis går polisen vidare med ungefär hälften av alla anmälningar. I de fall där de unga är under 18 år kontaktas dessutom alltid föräldrarna.

Louise Löfgren
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons