Annons

Fler åtgärder ska stoppa fartdårarna

Flera föräldrar som har barn på Serresjöskolan är upprörda över att bilister kör för fort på Orkidévägen, som ligger strax söder om skolan. Nu ska tekniska förvaltningen titta nämare på hur man ska få de förbipasserande att dämpa farten.
Trelleborg • Publicerad 21 maj 2008
Nu sätter skolnämnden sitt hopp till att tekniska nämnden löser trafikproblemet. Bild: Claes Nyberg
Nu sätter skolnämnden sitt hopp till att tekniska nämnden löser trafikproblemet. Bild: Claes NybergFoto: 

Hastighetsgränsen på Orkidévägen, som ligger parallellt med Serresjöskolan, är 30 kilometer i timmen. Men det är långtifrån alla förbipasserande bilister och lastbilschaufförer som håller hastigheten.

- Det är tät trafik under vissa tidpunkter, och det är inte enbart personbilar som kör förbi skolan, utan också varubilar och transporter kopplade till byggen i området, säger Jan Herbertsson nämndsekreterare på skolförvaltningen, som har undersökt trafikförhållandena.

Annons

Problemet med fordon som inte håller hastighetsgränsen har diskuterats i skolnämnden, som nu vänder sig till tekniska nämnden och som omedelbart vill ha en förbättring.

Tidigare har tekniska förvaltningen försökt få fram vilka åtgärder som ska vidtas för att barnen ska få en tryggare miljö.

Bland annat planeras en cirkulationsplats i korsningen väg 646/Orkidévägen, för att få förarna att sakta farten. Tidigast om ett år kan den vara uppförd, enligt uppgifter från tekniska förvaltningen.

Eventuellt till hösten kommer en trafikdämpande åtgärd att sättas upp vid cykelöverfarten på Orkidévägen, i jämnhöjd med idrottshallen.

Dessutom planerar man att bygga en cykelväg, som ska ligga längs väg 646, under de närmaste åren.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons