Flaggstång nersågad

Trelleborg • Publicerad 9 november 2004
041109 Sönderslagen flaggstång på Lillevångsskolan i Trelleborg Bild: Claes Nyberg
041109 Sönderslagen flaggstång på Lillevångsskolan i Trelleborg Bild: Claes NybergFoto: 

Nu är det färdigflaggat på Lillevångskolan. Åminstone för en tid framåt. I måndags morse upptäckte skolans vaktmästare att flaggstången sågats ner.

"Man börjar tröttna på det här nu", säger fastighetsvärden Bo Pedersson och berättar att detta är tredje gången som glasfiberstången vandaliserats. "Första gången körde någon på den med bil så att den kröktes. Och för tre veckor sedan skruvade någon av bultarna i fästet så att den fälldes. Vi hade just lagt nytt fundament med betong", säger han. 6 500 kronor kostar en ny stång. "Förhoppningsvis kan vi flagga igen till skolavslutningen", säger han.

Eleverna Pontus Andersson, Jimmy Larsson, Kristoffer Håkansson, Andreas Hansson, Erik Råstrander och Oliver Persson tycker att det är trist utan flaggstång.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.