Annons

Fladdermöss kan sätta p för vindkraftsutbyggnad

Länsstyrelsen menar att det behövs en undersökning av fladdermössen vid Jordberga och de planerade vindkraftverkens påverkan på dem.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2009

Det är ett par som bor nära de planerade vindkraftverken som överklagat detaljplan och områdesbestämmelserna som ska göra det möjligt att bygga tre vindkraftverk på området. Paret menar i sitt överklagande bland annat att de brukar ha mycket fladdermöss i luften kring sitt hus vid skymningen.

"Hur kommer dessa att påverkas av vindkraftverken? Det börjar bli mycket ont om fladdermöss som ju även är fridlysta och det vore synd om de förlorade ytterligare en miljö att bo i" skriver paret.

I sitt överklagande för de fram en rad andra argument mot vindkraftverken som att de är rädda för buller och skuggpåverkan och att de riskerar att få sin utsikt förstörd. Länsstyrelsen har dock tagit fasta på frågan om fladdermössen och kräver att kommunen utreder den frågan.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons