Annons

Fixardag gav ny skolgård

Ny sandlåda, målat staket och hängställe för barnen. Skolgården från 40-talet fick sin en rejäl genomgång i helgen.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2011
Båten på Pilens montessoriskola ska bli renoverad och grön när Peter Rubert är klar med den.
Båten på Pilens montessoriskola ska bli renoverad och grön när Peter Rubert är klar med den.Foto: Claes Nyberg

FRU ALSTAD. På Pilens montessoriskola i Fru Alstad är det full aktivitet en vanlig lördag. I solskenet träffas föräldrarna för att ta tag i något de velat förbättra länge: skolgården.

– Vi har delat upp oss i arbetsgrupper och kommer att jobba tills vi stupar i dag, säger Camilla Westermar, vice ordförande i skolans styrelse.

Annons

Pilens montessoriskola drivs av ett föräldrakooperativ och innebär mer jobb för föräldrarna än i en vanlig skola. Bara kul, tycker Peter Rudbert som tar bort gamla spikar i den stora träbåten på skolgården. Båten ska renoveras och så småningom målas om från vit till olivgrön.

– Man lär ju känna så många föräldrar. Och i onsdags hoppade jag in som vikarie på förskolan. Under en hel dag tog jag hand om fyra- och femåringar. Sedan hade jag inga problem att sova på kvällen kan jag berätta, säger han och skrattar.

Skolgården är från 40-talet och behöver en renovering. 25 000 kronor har tagits från skolbudgeten och dessutom tar även föräldrarna med sig eget material.

En ny sandlåda ska grävas ut, gungorna ska målas om och få nytt staket och det lita skjulet bakom huset som brukar vara de minsta barnens sovställe ska istället bli hängställe för de äldre.

– Vi har hört oss för med barnen. Här ville de kunna sitta och prata. Vi ska sätta in bänkar, lägga plattor och plantera lite fint. Det kommer bli väldigt bra när det blir klart, säger Camilla Westermar.

Henrietta Johansson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons