Annons

Final efter 30 år som danslärare

Hon har lett flera generationer av dansande trelleborgare. På söndagen hölls Flick flacks två sista dansföreställningar. Dansläraren Åsa Roos har flyttat till Österlen och lägger nu ner sin dans- och aerobicverksamhet i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 22 april 2012
Åsa Roos har varit dans- och aerobicledare i Trelleborg så länge att hon hunnit ha flera generationer bland sina elever. Igår höll hon i Flick flacks sista föreställning på Grand.
Åsa Roos har varit dans- och aerobicledare i Trelleborg så länge att hon hunnit ha flera generationer bland sina elever. Igår höll hon i Flick flacks sista föreställning på Grand.Foto: Claes Nyberg

Föreställningen inleddes med låtar om solsken och sommar. Till det ett gäng tonåriga tjejer som dansade i svart-gula kläder. Sedan fick grupp efter grupp med dansare från fyraåringar upp till vuxna visa sina olika dansnummer. Proceduren gjordes om två gånger under söndagseftermiddagen inför en publik som till stor del bestod av släkt och vänner. I avslutningsnumret var det ett stort gäng glittrande danselever som tillsammans med Åsa Roos tog farväl av publiken. För Åsa Roos var det en speciell föreställning då hon efter omkring 30 år nu lämnar Trelleborg. När Flick flack var som störst hade hon omkring 25 olika grupper.

– Detta är inget beslut som har tagits idag. Jag har flyttat härifrån och startat en ny verksamhet på Österlen. Det kostar för mycket att köra hit hela tiden, säger Åsa Roos som nu hoppas att någon annan tar chansen och startar upp en ny dansverksamhet i Trelleborg.

– Det jag har haft har varit mitt egna och så personligt så det är inget som någon annan bara kan ta över, säger hon.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons