Fina former på designrunda

I helgen visas Trelleborgs bättre former upp. Sju företag bjuder in till Omvägen, en designrundan i kommunen för alla som är intresserade av god form och funktion.
Trelleborg • Publicerad 30 september 2004
Christer Bohlin på Move möbler inbjuder till en designresa i helgen. Bild: Claes Nyberg
Christer Bohlin på Move möbler inbjuder till en designresa i helgen. Bild: Claes NybergFoto: 

Konkurrenter behöver inte alltid tävla. Christer Bohlin på Move Möbler har länge haft idén och önskan att samarbeta med andra liknade företag. Genom att slå sig ihop kan man ge draghjälp åt varandra. Nu har han gjort slag i saken och startar en designrunda för att visa Trelleborgs bästa sidor av god form.

– Det är jättekul att så många här omkring utvecklar sina egna produkter, menar han.

Under lördagen och söndagen har han nu sammanställt ett långt program. Han hoppas locka inredningsintresserade som gärna ser fram emot en utflykt på helgen. Nu när sommaren är över kan shoppingrundor kanske vara mer eftertraktade. Deltagarna bör ha egen bil med sig men åker tillsammans från ställe till ställe.

Designrundan startar på Duxiana och fortsätter till Move. Därefter bär det av till landet för ett besök på Idala gård. Där finnes krukor importerade från Toscana och tallrikar, fat och skålar från Apulien.

Sedan är det dags för Ting ute och inne i Gislövs strandmark, New Food köksshop i Smygehamn och en fika på Fabians skafferi. Därefter åker bilkaravanen till Zlamp i Anderslöv där mängder av lampor säljes.

Christian Bohlin hoppas att detta kommer att bli starten för en serie designrundor.

– Några gånger per år hoppas vi i alla fall kunna köra detta, säger han. Det beror på vilken respons vi får nu i helgen. Men jag är mycket nöjd med vårt program. Det känns som en bra blandning av möbler, lampor och köksinredning. Han utlovar en del rabatter och andra överraskningar under resans gång. De deltagarna som vill ha hjälp med inredning kan också få råd om färg och form.

Evanligt inredningsproblem enligt Christer Bohlin är att få tänker på proportionerna som möblerna får till varandra.

– Detta är ett relativt nytt problem. På 60-talet var det till exempel vanligare att man köpte hela möblemanget på en gång. Därefter ansågs hemmet vara klart och få ändringar gjordes. I dag inreder många undan för undan. När två flyttar ihop får de problemet att integrera möblerna med varandra på ett bra sätt. Och nyköp måste passa in vilket också kan bli problem.

God form för Christer Bohlin är en bra blandning av skönhet och funktion.

– Men funktionen är i för sig inte alltid nödvändig. Att föremålet är vackert är viktigare, säger han.

Sofia Bergström

0410-545 20

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.