Annons

Fina festen för flinka fingrar

Ett 30-tal barn dök upp när Trelleborgs bibliotek anordnade höstpyssel.
Trelleborg • Publicerad 4 november 2010
Felicia Ilievska, 11 år: "Jag gör en pärm. Men jag har inte bestämt om jag ska ha den hemma eller inte än. Jag kom hit för att jag älskar att pyssla. Allt är kul med pyssel."
Felicia Ilievska, 11 år: "Jag gör en pärm. Men jag har inte bestämt om jag ska ha den hemma eller inte än. Jag kom hit för att jag älskar att pyssla. Allt är kul med pyssel."Foto: 
Jens Wetterberg, 8 år: "Jag gör en lapp att sätta på dörren så att mamma och storasyster inte kommer in. Det var inte min idé att komma hit, det var mest mamma."
Jens Wetterberg, 8 år: "Jag gör en lapp att sätta på dörren så att mamma och storasyster inte kommer in. Det var inte min idé att komma hit, det var mest mamma."Foto: 
Kevin och Cassandra Holmberg är i full färd med att pyssla ihop ett hus av kartong.
Kevin och Cassandra Holmberg är i full färd med att pyssla ihop ett hus av kartong.Foto: 
Foto: 
Erika Olsson, 12 år: "Jag håller på och gör ett underlägg. Jag kom hit för att min kompis, Pebbles Jönsson, varit här innan."
Erika Olsson, 12 år: "Jag håller på och gör ett underlägg. Jag kom hit för att min kompis, Pebbles Jönsson, varit här innan."Foto: 

– Förra året hade vi pyssel i tre dagar och under längre tid, men vi kände att vi ville testa en lite mer intensiv lösning. Så nu kör vi bara på de här två timmarna idag, och det verkar ju ha slagit väl ut, säger Annci Almqvist, en av arrangörerna.

– De pysslar med gamla tidskrifter och annat som vi kunde hitta här på biblioteket. Vi trodde att vi skulle ha massor med material, men det nu känns det mer som att vi kunde haft dubbelt så mycket grejer åt dem, säger Annci Almqvist och fortsätter:

Annons

– Det kanske inte är så jättebra att lära barnen att klippa i böcker här, men vi kanske lockar hit barn som annars aldrig hade kommit till biblioteket.

Färgglada papper, lim, målarfärg och glitter finns utspritt över borden och flera projekt växer fram under barnens ivriga fingrar.

– Jag gör en låda åt min kusin, säger Annah Mårtensson, 9 år, och strör glitter över en målad träram.

– Jag kom hit för att det är jätteroligt att pyssla, fortsätter hon.

Barnen bjöds på fika bestående av saft och kanelbullar, men det var inte mycket som kunde konkurrera med pysselglädjen.

– Det känns verkligen som att de hade kommit oavsett om vi bjudit på fika eller inte, säger Annci Almqvist och fortsätter:

– Det har gått jättebra i år, men vi vet inte exakt hur det blir nästa år, det är inte bestämt än.

Anna Thulin
Niklas Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons