Annons

Filmen är målet för Magnus

För Magnus Andersson har det alltid varit självklart att han ska arbeta med film. Nu har han startat ett eget företag med ambitionen att kunna jobba i Trelleborg. "Jag är inte så sugen på att flytta till Stockholm".
Trelleborg • Publicerad 30 januari 2009
Magnus Andersson vill helst av allt få jobba med reklam- och spelfilm. En del av den drömmen kan förverkligas genom hans nya företag. "Jag ska börja ragga kunder nu", säger han. Bild: Claes Nyberg
Magnus Andersson vill helst av allt få jobba med reklam- och spelfilm. En del av den drömmen kan förverkligas genom hans nya företag. "Jag ska börja ragga kunder nu", säger han. Bild: Claes NybergFoto: 

När kompisarna funderade över vad de ville bli och vad de skulle läsa på gymnasiet var Magnus Andersson från Trelleborg helt lugn.

Han visste att det var medieprogrammet som var rätt för honom.

Annons

- Innan dess höll jag mest på med stillbildsfotografering, men där började jag med film och rörlig bild, berättar Magnus.

Sedan var han fast. Efter sabbatsåret som följde gymnasiet satt Magnus återigen i skolbänken. Två år senare kunde han titulera sig tv- och medieproducent.

Förutom skolan har han hunnit med en del arbete i filmens tecken.

- Jag har jobbat i Danmark med att klippa en dokumentärserie och varit fotograf på produktionsbolaget MTVMastiff i Stockholm.

Dessutom har det blivit en del kortfilmer tillsammans med kompisar han träffade på producentutbildningen. Senaste exemplet på det är den 17 minuter långa filmen Vintersol - en science fiction- och actionfilm. Filmen ska skickas runt till olika filmfestivaler.

- Man tjänar inte pengar på det här. Vissa festivaler har penningpriser men oftast är det bara äran och ett diplom, säger Magnus. Helst av allt vill han jobba med reklam- och spelfilm.

- Det är lite klyschigt att säga att man vill bli regissör för det vill alla. Men jag skulle vilja vara producent och regissör, så får man vara med i hela processen.

Ett första steg till att skaffa sig en karriär i branschen är företaget Vinternova media som Magnus nyligen startat.

- Jag ska göra företags- och reklamfilmer och försöka rikta in mig på lokala företag, berättar han.

Enligt Magnus är filmbranschen i Skåne främst fokuserad på dokumentärfilm och reklamfilm.

- Om man vill jobba med tv måste man flytta till Stockholm, men jag är inte så sugen på att flytta dit nu.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons