Annons

Film, teater och litteratur på schemat

På måndag drar ännu en upplaga av Kulturveckan igång på Söderslättsgymnasiet. Tre tjejer håller i alla trådarna bakom arrangemanget.
Trelleborg • Publicerad 30 januari 2009
Veronica Nord, Jonna Eriksson och Linda Tan Mortensen har lyckats få gästföreläsarna att ställa upp gratis på Kulturveckan. Bild: Magnus Aspegren
Veronica Nord, Jonna Eriksson och Linda Tan Mortensen har lyckats få gästföreläsarna att ställa upp gratis på Kulturveckan. Bild: Magnus AspegrenFoto: 

Kulturveckan har återkommit i olika former på gymnasiet, senast för två år sedan. Nästa vecka är det dags igen. Och då är det Veronica Nord, Jonna Eriksson och Linda Tan Mortensen som står bakom arrangemanget. De går tredje året på samhällsprogrammet och Kulturveckan gör de som ett projektarbete.

Varje dag har olika tema och uttryck.

Annons

- Det roliga är att vi fått hit alla våra förstahandsval, säger Jonna Eriksson.

- Och gratis dessutom, säger Linda Tan Mortensen.

Måndagen handlar om litteratur. Agneta Ulfsäter-Troell är först ut och ska föreläsa under rubriken "Ingenting är omöjligt". Sedan är det dags för författaren Amanda Svensson.

Tisdagen är vikt åt film på temat abort.

- Det är något som många börjar fundera kring i den här åldern, säger Veronica Nord.

Två filmer visas, amerikanska Juno och rumänska 4 månader, 3 veckor & 2 dagar. Filmerna följs av en diskussion i ämnet.

Onsdagen, den sista dagen under Kulturveckan, ägnas åt teater. Eleverna på estetprogrammet bjuder på en föreställning och på eftermiddagen föreläser Magnus Schmitz, skådespelare på Malmö stadsteater. Sedan är kulturveckan slut.

- Målet är att eleverna ska se på kultur på ett bättre sätt, säger Jonna Eriksson.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons