Annons

Film om nymffiske visades på museet

Filmen Nymffiske i strömmande vatten visades på Trelleborgs museum på söndagseftermiddagen. "Det är avkoppling med flugfiske och man är nära naturen", säger Per Göran Jönsson, en av de drivande krafterna i museets flugfiske-utställning.
Trelleborg • Publicerad 1 februari 2009
Per Göran Jönsson var med vid filmvisningen. Bild: Claes Nyberg
Per Göran Jönsson var med vid filmvisningen. Bild: Claes NybergFoto: 

Upphosvmannen, Lars-Åke Olsson, fanns inte på plats när visningen av hans film ägde rum, men märk väl flera lokala flugfiske-entusiaster.

- Meningen med den här filmvisningen är att både inbitna flugfiskare och personer som inte är särskilt insatta kan se filmen, säger Per Göran Jönsson.

Annons

Han brukar själv åka till Gimån i Jämtland för att ägna sig åt nymffiske en gång om året.

- Nymffiske kan vara ganska svårt, eftersom det är en teknik som går ut på man fiskar precis under vattenytan, säger Per Göran Jönsson.

Filmvisningen anknöt till den utställning som just nu pågår på Trelleborgs museum, Fångad av en fluga, som i ord och bild berättar om hur flugfiske går till.

Flugfiskeutställningen visas fram till 1 mars.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons