Annons

Filatelister firade fyrkantigt märke

Att det skickas allt färre brev och vykort till förmån mejl har inte påverkat intresset för frimärkssamlande i Trelleborg. Trelleborgs filatelistklubb firade i lördags frimärkets dag.
Trelleborg • Publicerad 18 september 2010
Sven-Åke Andersson sålde "Frimärkets dag-frimärken" och stämplade med en särskild stämpel. Bengt Håkansson är stämpelsamlare och kom just för att få sina kort stämplade med den särskilda Trelleborgsstämpeln som bara användes under ett par timmar.
Sven-Åke Andersson sålde "Frimärkets dag-frimärken" och stämplade med en särskild stämpel. Bengt Håkansson är stämpelsamlare och kom just för att få sina kort stämplade med den särskilda Trelleborgsstämpeln som bara användes under ett par timmar.Foto: 

Trelleborg. – Är det här man får kuvert? undrar en dam när hon kommer fram till det uppställda bordet i i Stadsbibliotekets foajé.

Hon var inte den första som trodde att Mats Reimer och Sven-Åke Andersson hade med valet och röstningen att göra. Många passade på att förtidsrösta i samma lokal och det blev stundtals lite förvirrat. Samtidigt fick Sven-Åke Andersson extra många nyfikna som tittade på den utställning med "prinsessfrimärken" som han satt samman på ett par skärmar. Just kronprinsessan Viktoria är ett av hans samlarområden.

Annons

– Jag är ju rojalist, förklarade han.

Att frimärkssamlande skulle vara en hobby på utdöende förnekar han bestämt. Den lokala frimärksklubben har snarare vuxit.

– Vi får in fler nya medlemmar varje år än som faller ifrån av naturliga skäl, sade Sven-Åke Andersson.

Förutom den lilla utställningen sålde filatelistklubben även årets "Frimärkets dag-frimärken". I år med deckarförfattare som tema vilket förklarade motivet med handbojor på den särskilda stämpeln.

Dagens första kund, Bengt Håkansson, kom just för stämpelns skull.

– Jag är stämpelsamlare, sade han och betalade för fem stämplade vykort.

Olof Broddesson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons