Annons

Figaros bröllop ges på godset

Toner av Mozart ljuder på torsdagskvällen när Skånska operan ger sin uppsättning av Figaros bröllop på Jordberga gods. Senare i veckan framförs ytterligare två föreställningar på samma scen.
Trelleborg • Publicerad 23 juli 2008
Figaro, till vänster gestaltas av Anders Kjellstrand och Susanna av Eva-Lotta Ohlsson. Bild.: Håkan Röjder
Figaro, till vänster gestaltas av Anders Kjellstrand och Susanna av Eva-Lotta Ohlsson. Bild.: Håkan RöjderFoto: 

Det är andra året i rad som Skånska operan sjunger på Jordberga. Tidigare gav truppen sina föreställningar i Smyge.

Nu talar det mesta för att operasällskapet vill göra sitt årliga framförande på Jordberga till en tradition, bekräftar turnéledare Viktor Korsgård Magnusson:

Annons

- För två år sedan letade vi efter en lämplig lokal. Plötsligt ramlade vi över Jordberga och det har hittills fungerat väldigt bra och varit uppskattat, både av publiken och familjen von Arnold, säger Korsgård Magnusson.

Förutom föreställningen, som framförs i kväll med början klockan 19, ges ytterligare två föreställningar i slutet av veckan med start klockan 18, en på lördag och en på söndag.

Christian Fürst Myrup, en av grundarna av Skånska operan, har gjort den översättning av verket som används i årets uppsättning.

För regi svarar Ola Hörling.

Skånska operan, som är en fri teatergrupp, är nu inne på sitt fjortonde år.

Sällskapets uppsättning av Frigaros bröllop har hittills sjungits tolv gånger. Premiären ägde rum den 4 juli på Bäckaskogs slott. Därefter har truppen turnérat vidare till en rad platser och sjungit på bland annat Trollenäs slott, Hovdala slott och Krapperups slott.

Efter föreställningarna på Jordberga gods fortsätter turnén till Kalmar slott för att sedan få sin final i Limhamns Folkets hus.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons