Annons

Fick tillbaka sitt taxitillstånd

Efter fyra varningar för för sent inbetalda skatter vill Länstyrelsen i Skåne dra in taxitillståndet för ett Höllvikenföretag. Men Länsrätten avvisar kravet.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2008

Bolaget hade fått varningar 1997, 2000, 2003 och 2006. Bolaget försvarar sig med att man får betalt upp till tre månader efter att tjänsten utförts men momsen ska betalas efter senast två månader. Även andra kvartalet 2008 var företaget skyldigt nästan 18 000 kronor.

Länstyrelsen gav företaget två månader på sig innan tillståndet skulle dras in. I sitt överklagande hävdade företaget att det inte går att göra de ändringar som Länstyrelsen kräver på två månader utan i så fall skulle företaget få gå in konkurs.

Annons

Länsrätten håller med företaget om att två månader är för kort tid för att de ansvariga personerna skulle kunna bytas ut. I stället återförvisas ärendet till Länstyrelsen.

Hur det gått med trafiktillståndet framgår inte eftersom det skulle dras in oberoende av om beslutet överklagades eller ej enligt Länstyrelsens ursprungliga beslut.

TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons