Annons

Fexco Nordic får pris för integration

Fexco Nordic AB i Trelleborg får årets utmärkelse för inspirerande integrationsarbete för privata företag.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2007
Selma Pajic Ahmetagic från Bosnien och Mona Manoun från Libanon arbetar på Fexcos Nordic AB:s callcenter i Trelleborg. Bild: Fexco Nordic AB
Selma Pajic Ahmetagic från Bosnien och Mona Manoun från Libanon arbetar på Fexcos Nordic AB:s callcenter i Trelleborg. Bild: Fexco Nordic ABFoto: 

– Det är mycket trevligt att bli uppmärksammad så här, säger vd Mikael Anderzén efter att han tagit emot priset som delades ut av Rådet för integration i arbetslivet i Stockholm på måndagen.

"Fexco Nordic AB har i sin gränsöverskridande verksamhet integrationsarbetet som en del av sin affärsidé. Med deras fokus på kompetens och likabehandling i rekryteringsarbetet och på arbetsplatsen bidrar de på ett föredömligt sätt till ett mer utvecklat och öppet arbetsliv" heter det i motiveringen till utmärkelsen.

Annons

– För oss handlar inte integration om att vara snälla eller politiskt korrekta. Det handlar om att göra bättre affärer genom att på bästa sätt utnyttja den kompetens som finns i Sverige, säger Mikael Anderzén.

Han menar att Sveriges utveckling till ett mångkulturellt samhälle med människor som har band till familj och släkt i länder över hela världen är själva grunden till företagets verksamhet.

Fexcos verksamhet innebär att kunderna kan skicka pengar från ungefär 1 300 ombud i Norden till över 200 länder i världen. Via callcentret i Trelleborg kan de också få hjälp på sitt eget modersmål.

– När vi rekryterar har den kulturella kompetensen nästan lika stor betydelse som språkkunskaperna, säger Mikael Anderzén. Våra kunder uppskattar mötet med en person med den förståelse som skapas av egna erfarenheter.

På kontoret i Trelleborg som är nordiskt huvudkontor för Fexco arbetar cirka 70 anställda.

– Vi har anställda från nästan 30 olika nationaliteter, säger Mikael Anderzén.

Förutom Fexco fick länsstyrelsen i Stockholms län och Järfälla kommun utmärkelser. Bakom Rådet för integration i arbetslivet står Svenskt Näringsliv, LO, TCO, Saco, Arbetsgivarverket samt Sveriges kommuner och landsting.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@

trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons