Annons

Festivalmusik för alla smaker

Dansband, blues, rockband, storband, barnmusik och körsångare. Musikutbudet på festivalen under fredagskvällen täckte in de flesta smaker. I stället för opera satsar kommunen på bredd.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2005

Redan vid femtiden drog musikutbudet på festivalen igång med SvenStures Poporkester.

Tyvärr hade många föräldrar inte riktigt lusläst festivalprogrammet och det var glest mellan barnen. Kravallstaketet som stod kvar efter Slade skapade också en viss komisk situation när barnen stod och tittade på showen genom spjälorna.

Annons

En större publik drog Gasverkets rockshow några timmar senare. Föräldrar och skolkompisar kom för att heja på sina nära och kära. För många band var det första gången de spelade i ett större sammanhang.

Marie Juul log när hon såg sonen Victor Juul, 15 år, sitta bakom trummorna i bandet Zodiac som hade inte mindre än tre sångerskor.

– De är alla kompisar från Fågelbacksskolan, berättade hon. Nere på Rådhusplatsen bjöd kommunen på en bred repertoar.

– Vi har kört opera tidigare år, men nu vill vi satsa lite bredare, sa Nils Gunnar Snygg medan han njöt av Gunhild Carling Varieté, som han lyckats få hit till Trelleborg efter flera års övertalning. – Vi tycker att det är vår skyldighet att så många grupper som möjligt får se något som faller dem i smaken. I år har både gospel, musikkår, barnteater med Eva Rydbergs dotter och musik från Sound of Music på programmet.

Även dansband finns rikligt representerade i år. Höjdpunkten för många var gårdagens uppträdande av kända Perikles, som fick tältet i Stadsparken att gunga.

– Nu kommer det kärlek, kärlek och ännu mera kärlek, förkunnade sångaren och drog igång en tryckare som fick många par att ta sig upp på dansgolvet.

Louise Voll Ercolino

0410–545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons