Annons

Festen fortsatte på Mikaeli

Andra och sista dygnet för Mikaeli drog igång på lördagen. Belåtet kunde trelleborgare och andra besökare frossa i marknadsprylar, karusellerna på Stortorget och alla musik- och dansuppvisningar som fanns på Trelleborgs egen festival.
Trelleborg • Publicerad 31 augusti 2002
BILD: MÅRTEN SVEMARK
BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

- Hela stan´ lever upp under Mikaeli. Det är kul att det rör på sig när det är marknad, säger Susanne Nilsson, en av de tusentals som gick i vimlet på Algatan, längs raderna av det hundratal knallar som kantade paradstråket. Barnkarnevalen fick inte den uppslutning som hade förväntats. Det var få som var utklädda till någon av Astrid Lindgrens sagofigurer. Söderslätts musikkår spelade så att det stod härliga till, som ett ackompanjemang till karnevalen. Lekledaren Programmet var fullspäckat under lördagen. Trelleborgsloppet lockade många löparsugna entusiaster, lådbilsrallyt vid biblioteket fick uppslutning av ett 10-tal unga förare bakom rattarna till de träfordonen och Räddningstjänsten hade öppet hus i brandstationen på Nygatan. Barnen fick chans att åka brandbil runt om i centrum och dessutom visades ett varnande exempel på hur farlig en eldsvåda kan bli och att brandvarnaren är en billig livförsäkring. - Det här var kul! Det var läskigt och väldigt spännande! utbrast Robin Djurgård, 7, efter att ha åkt karusellen spöktåget på Stortorget. Kompisen Hampus Svensson var desto mer dämpad efter att ha åkt attraktionen: - Det var lite skrämmande. Det var precis som om någon rörde vid mig inne i tunneln, berättade han.

Mårten Svemark claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons