Annons

Festen började med en Elvis

Det är 30 år sedan Elvis dog. På en av sina mest kända konserter uppträdde han vitklädd med röd scarf, solglasögon med guldbågar och peruk. Schlagersalongen på Stortorget började med en Elvis i vitt.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2007
30 år efter sin död lever Elvis fortfarande. På torsdagen invigde han Schlagersalongen på Stortorget. Bild: Malin PalmFoto: 

De fyra till femhundra som var på plats från början fick höra en lång rad av Elvis mest kända låtar. Huvuddelen av publiken var i en ålder då de kände igen Elvislåtarna från sin ungdom.

Den falske Elvis gjorde alla rörelserna till playbackmusiken. Han gick också ner i publiken och sjöng för kvinnorna, något som den riktige Elvis knappast gjorde.

Annons

För många verkade det vara ett tillfälle att ta en öl, få musik man känner igen i väntan på att Danne Stråhed skulle komma. Mycket vinkningar, hälsningar och pratande en stund.

Efter hand kom alltfler; först ett besök vid ölståndet, en öl i plastmugg och kanske en ölkorv. Under tiden Are you lonesome tonight i bakgrunden.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons