Festen blev inte förevigad

Inköpet av en billig engångskamera för att föreviga festen visade sig vara en miss för elvaåriga Josefine Svensson och hennes kompisar. Inte en bild överlevde framkallningen.
Trelleborg • Publicerad 8 oktober 2003
Josefine Svensson, Rasmus Andersson och Nathalie Wolle. BILD: TOMAS NYBERG
Josefine Svensson, Rasmus Andersson och Nathalie Wolle. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Besvikna är Josefine Svensson, Rasmus Andersson och Nathalie Wolle, som bara fick en blank rulle film från den engångskamera som köpts på Göfab-tian. BILD: TOMAS NYBERG Josefine och hennes jämnåriga kompisar i Trelleborg förberedde sig för en trevlig festkväll, och köpte en tiokronorskamera med tolv bilder på Göfab-tian i Trelleborg. - Vi ville ha något minne av vår middag, berättar Josefine. Hon och hennes kompisar hade en trevlig middag, och tog flera roliga bilder på sig själva under festmåltiden. - Vi tänkte på att inte slösa med bilderna, det fanns ju bara tolv, berättar Josefine. Så vi tramsade inte utan tog bara bra bilder. Men när filmen kom från framkallningen visade det sig att rullen var helt svart, inte en bild gick att använda. - Man blir lite ledsen. De bilderna hade varit kul att ha, säger kompisen Nathalie Wolle, som var med under festkvällen. Göfab-tian i Trelleborg erbjöd Josefine sin tia tillbaka, eller en ny kamera. Men det vill inte Josefine ha. - De borde ta in kamerorna och inte sälja dem mer, tycker Josefine. - Jag är arg, säger hon. Varför säljer de saker som inte funkar? Hon tycker att hon borde få ersättning även för de 50 kronor som framkallningen kostade, men det får hon inte eftersom framkallaren menar att det varit fel på kameran. Enligt vad Josefine Svensson fick höra från framkallningslabbet har det varit en hel del bekymmer med Göfabs kameror. Den bilden känns inte igen av Sverker Zetterberg på Göfab-tian. Kedjan köpte in 75 000 exemplar av kameran i maj i år, och de har fungerat bra: - Min fru fyllde 50 förra månaden och vi tog fem rullar film med de här kamerorna. Utan problem. Men problem kan man ju få även med en kamera för tre tusen kronor. Sverker Zetterberg medger att man gjort en miss: Kamerorna är märkta med text som talar om att de har blixt och kan fotografera inomhus. Men det kan de inte, och texten ska ändras på kommande kameror. - Det ska sitta en skylt vid kassan som berättar detta, men på vissa håll har man glömt det. - Hänger det på den här femtiolappen för den här flickan, så ska hon naturligtvis få gå tillbaka till butiken och välja fem varor som ersättning, tycker Sverker Zetterberg på Göfab-tian.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.