Annons

Fest som sätter guldkant på tillvaron

Vart tredje år lever Bäckaskolan upp. När den traditionella Bäckadagen arrangeras hjälps föräldrar, elever och personal åt och skapar en riktig fest för sig själva och alla trelleborgare.
Trelleborg • Publicerad 10 maj 2014
Åttaårige Axel Paulsson tog tillfället i akt att prova polisutrustning. Förskräckligt tung hjälm, tyckte Axel, som ändå skulle kunna tänka sig att bli polis. Både polis och brandkår var på plats under Bäckadagen, till barnens glädje.
Åttaårige Axel Paulsson tog tillfället i akt att prova polisutrustning. Förskräckligt tung hjälm, tyckte Axel, som ändå skulle kunna tänka sig att bli polis. Både polis och brandkår var på plats under Bäckadagen, till barnens glädje.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Men det positiva tar inte slut där. När festen är slut och alla pengarna är räknade får varje klass en summa som kan användas för att sätta lite guldkant på tillvaron. Två goda flugor i samma smäll alltså.

– Syftet är att samla in så mycket pengar som möjligt som går tillbaka till barnen till någon form av happening. Det kan vara att gå på teater eller åka på bussresa, till exempel, berättar Mattias Rådmark, som är med i föräldrarådet Bäckaforum som håller i tåtarna för Bäckadagen.

Annons

Eleverna är förstås med och fixar, och i det sammanhanget finns det faktiskt en positiv sak till.

– Som belöning för att eleverna ställer upp på en lördag så får de en ledig dag som kompensation. Den tog de ut i måndags, säger Annelie Hedin, som också sitter med i Bäckaforum.

Som vanligt var det spridda aktiviteter som besökarna kunde roa sig med under dagen. Nicole Holmgren försökte kasta prick med boll på läskburkar. Första gången gick det inte alls men andra gången blev det fullträff, och hon fick en penna som pris.

– Det roligaste har nog varit fiskdammen. Jag fiskade upp godis, berättar Nicole Holmgren som gå i förskoleklassen Braxen.

Mamma Ann-Marie Holmgren var också nöjd. Särskilt över att Nicole även vunnit en tandborste när hon lyckades panga ballonger med hjälp av en dartpil.

– Det är kul att vara med och sponsra med lite pengar. Det går ju tillbaka till barnen, säger Ann-Marie Holmgren.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons