Annons

Femvåningshus ersätter W-frö på Hesekillegatan

Huset som ersätter W-fröhuset på Hesekillegatan kommer att innehålla omkring 25 lägenheter med 2, 3 eller fyra rum från 65 kvadratmeter och uppåt.
Trelleborg • Publicerad 3 november 2005
Hesekillegatan kommer att få ett helt nytt utseende. Det gamla järnvägsmagasinet från 1925 har ersatts av ett nytt bostadshus med omkring 25 lägenheter. Bildmontage: Chroma Arkitekter AB
Hesekillegatan kommer att få ett helt nytt utseende. Det gamla järnvägsmagasinet från 1925 har ersatts av ett nytt bostadshus med omkring 25 lägenheter. Bildmontage: Chroma Arkitekter ABFoto: 
Det nya huset mittemot Axel Ebbe-hallen anknyter i byggnadsstil till badhuset bredvid. Bildmontage: Chroma Arkitekter AB
Det nya huset mittemot Axel Ebbe-hallen anknyter i byggnadsstil till badhuset bredvid. Bildmontage: Chroma Arkitekter ABFoto: 

Det framkom när Lars Åberg, tillsammans med arkitekten presenterade projektet för kommunalrådet Egil Ahl och byggnadsnämndens ordförande Kjell Nilsson.

– Stadsbilden skulle må mycket bra av den här byggnaden, sade Egil Ahl. Korsningen kommer att få mer formen av ett torg.

Annons

Kjell Nilsson kunde inte se att några hinder för genomförandet skulle komma fram i byggnadsnämnden, varken för rivningen eller byggandet.

– Jag tror att Trelleborg står inför en kraftig expansion som inflyttningskommun, sade Lars Åberg. Det gäller att hitta nivån för ett attraktivt boende.

Byggnaden kommer att vara i fyra våningar med 2-, 3- och 4-rumslägenheter från 65 kvadratmeter och uppåt.

– Vi vill ha ett öppet hus som släpper in parken i huset och släpper ut huset, sade Ann-Sofi Krook, arkitekt. Det blir mycket glas som varierar ljuset.

Bygget kommer tidigast igång under våren eller sommaren nästa år. Huset beräknas stå klart lagom till den planerade bomässan 2007.

I förslaget finns också ett kafé på gaveln mot badhuset.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons