Annons
Nu har fritidsnämnden delat upp de 100 000 kronorna som ska satsas på idrottande tjejer i kommunen. Två av de sökande nekades pengar.
Trelleborg • Publicerad 1 april 2010

TRELLEBORG.

Fritidsförvaltningen har fått in sjutton ansökningar om att få ta del av bidraget som ligger på totalt 100 000 kronor. Femton av dem har fått positivt besked och kommer att få 5 000 eller 10 000 kronor.

Annons

– Vi fick en ansökan från en privatperson och en från en förening som inte hade någon tjejverksamhet, säger nämndens ordförande Mats Svensson (KD).

Kravet för att få pengar har varit att de ska gå till just idrottande tjejer. Pengarna har fördelats efter hur omfattande verksamheten är.

– Det finns många parametrar att ta hänsyn till och jag är inte säker på att vi har gjort helt rätt. Men vi hoppas att detta kan bli årligt återkommande, säger Mats Svensson.

För att pengarna ska betalas ut kräver nämnden att föreningarna inte har några skulder till fritidsförvaltningen samt att de lämnar in redovisningar för vad pengarna ska användas till.

– Pengarna får bara gå till tjejidrotten i föreningen. Tjejerna är ofta sämre behandlade och de får ofta dåliga tider att träna på, säger Mats Svensson.

Bidragen betalas ut i början av maj.

Ola Isaksson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons