Annons

Femtio års musik på en timme

I ett varmt festivaltält avgjordes i lördags musiktävlingen It takes 2 för fjärde året i rad.På scen satt de sex lagen, med öronen på spänn. Även bland publiken var det många som skärpte hörseln.
Trelleborg • Publicerad 31 augusti 2008
Peter Kronström ledde tävlingen tillsammans med Mikael Rickfors. I bakgrunden syns vinnarna, lag Radio Active. Bild: Albin Brönmark
Peter Kronström ledde tävlingen tillsammans med Mikael Rickfors. I bakgrunden syns vinnarna, lag Radio Active. Bild: Albin BrönmarkFoto: 

Nytt för i år var nämligen att även dem fick svarslappar där de fick skriva upp vilken artist som framförde låtsnutten som spelades upp. På så sätt kunde även åhörarna vara med och tävla, mot varandra åtminstone. Tävlingen gick ut på att i högt tempo ta sig från 1954 till 2008, via musiken.

En kort bit av en låt spelades upp och de tävlande skulle skriva upp vilken artist som framförde låten. Enda ledtråden var att de visste vilket år det handlade om.

Annons

I publiken satt Helén Mattsson och gissade på artister. Till sin hjälp hade hon maken Kenneth, dottern Johanna och mormor Harriet Persson.

- Det är svårt. jag trodde det skulle bli lättare på de åren som jag själv upplevt, men det blev inte alls bättre, säger Helén just innan dottern lyckas pricka in pojkbandet Boyzone och låten No matter what på rätt årtal.

Precis som i fjor var det Calle Hammer och Niklas Månsson i laget Radio Active från Ystad som tog hem förstapriset.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons