Annons

Femåringar på parad för 24:e gången

För 24:e året i rad tågade Trelleborgs femåringar genom staden.
Trelleborg • Publicerad 4 maj 2010
Foto: 
I Stadsparken uppträdde Lasse Svensson och fick igång alla barnen i allsång om både spagetti med köttfärssås och alfabetet.
I Stadsparken uppträdde Lasse Svensson och fick igång alla barnen i allsång om både spagetti med köttfärssås och alfabetet.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Isabelle Chateau var glad över att mamma hade målat en sådan fin fjäril mitt i hennes ansikte. Hon tyckte boken hon fått läsa inför paraden var bra. ”Vilken tur att kaninen hittade hem igen. Jag gillar sagor alla sagor!”
Isabelle Chateau var glad över att mamma hade målat en sådan fin fjäril mitt i hennes ansikte. Hon tyckte boken hon fått läsa inför paraden var bra. ”Vilken tur att kaninen hittade hem igen. Jag gillar sagor alla sagor!”Foto: 
Foto: 
Foto: 
Inte helt bekväm var Malte Pansar i sin tomtedräkt. ”Skägget kliar ganska mycket. Och min näsa är klistrad. Inte med hårt klister tror jag. Jag valde att klä ut mig till tomte eftersom det finns en sådan i boken. Han säger till kaninen att ungar inte är så bra nu för tiden eftersom de går vilse.”
Inte helt bekväm var Malte Pansar i sin tomtedräkt. ”Skägget kliar ganska mycket. Och min näsa är klistrad. Inte med hårt klister tror jag. Jag valde att klä ut mig till tomte eftersom det finns en sådan i boken. Han säger till kaninen att ungar inte är så bra nu för tiden eftersom de går vilse.”Foto: 
Genom lottning på Elsa Erikssons förskola, Gläntan på Skegrie förskola, blev det bestämt att alla skulle klä ut sig till fjärilar. ”Jag gillade boken. Det var ett monster med. Men han var inte läskig, han var ju ledsen. Jag kan faktiskt läsa lite själv också.”
Genom lottning på Elsa Erikssons förskola, Gläntan på Skegrie förskola, blev det bestämt att alla skulle klä ut sig till fjärilar. ”Jag gillade boken. Det var ett monster med. Men han var inte läskig, han var ju ledsen. Jag kan faktiskt läsa lite själv också.”Foto: 
Foto: 
William Tasev var den kanske mest övertygande kaninen i paraden. Han gillade boken om kaninen som går vilse. ”Jag brukar läsa böcker. Jag kan faktiskt läsa lite själv. Det är inte så svårt. Jag kan skriva lite också.”
William Tasev var den kanske mest övertygande kaninen i paraden. Han gillade boken om kaninen som går vilse. ”Jag brukar läsa böcker. Jag kan faktiskt läsa lite själv. Det är inte så svårt. Jag kan skriva lite också.”Foto: 
Foto: 

Denna gång hade de läst boken Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen av Jonna Björnstjerna. Den handlar om en kanin som går vilse i skogen och träffar en tomte och ett monster som är ledsen.

Martin Strandberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons