Fem unga anhållna efter flera stölder

Polisen har fått hål på en stöldhärva i Trelleborg. På måndagen anhölls fem ungdomar, mellan 16 och 18 år gamla, misstänkta för flertalet stölder i Trelleborgstrakten den senaste tiden.
Trelleborg • Publicerad 25 januari 2011

Två av ungdomarna greps tidigt på måndagen efter att en boende i Västra Ingelstad upptäckte att garaget var uppbrutet och han såg en bil och en epa-traktor lämna platsen.

Några timmar senare stoppades en epa-traktor i Trelleborg, där polisen hittade den elmoped och de verktyg som försvann från Västra Ingelstad, och dessutom ytterligare en elmoped och ett 30-tal nya par strumpor. Allt tros vara stulet.

Senare på måndagen ledde spåren till ytterligare tre ungdomar. Kvintetten är missänkt för att ligga bakom stöldräder i Trelleborgstrakten den senaste tiden där allt från neonbelysning till bilar och alkohol stulits.

– Där har gjorts husrannsakningar under dagen och där är mängder med gods som tagits i beslag. Det rör flera inbrott de senaste veckorna, säger Stellan Andersson, Ystadspolisens inre befäl.

Louise Cronholm
Anna Thulin och Peter Zupanovic
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.