Annons

Fem tonårsflickor slog och sparkade

Trelleborg • Publicerad 17 oktober 2007

Knuffar, slag, sparkar och spottloskor. Fem flickor i åldern fjorton till sjutton år gamla gav sig i april i år på en annan flicka som var yngre än de flesta andra. Allt för att en kille sagt till en av flickorna att den slagna flickorna kallat henne hora. Femton till tjugo andra ungdomar såg misshandeln utan att ingripa.

Fyra av flickorna dömdes i tingsrätten för misshandel, och en av dem för olaga hot, till ungdomstjänst, ungdomsvård respektive böter. En flicka var inte straffmyndig. Enligt tingsrätten var straffvärdet för misshandeln fängelse i fyra till sex månader om flickorna varit över 21 år.

Annons

Den misshandlade flickan blev också slagen i huvudet med en väska som sedan visade sig innehålla bland annat en vodkaflaska. Den flicka som påstod sig ha blivit kallad hora förklarade inför tingsrätten att hon varit berusad både dagen före misshandeln och den dagen.

Misshandeln fortsatte tills ytterligare en flicka ingrep och avbröt den.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons