Annons

Fem miljoner minus för servicenämnden

Trelleborg • Publicerad 15 november 2012

Nästa år hoppas servicenämnden komma tillrätta med sin ekonomi som just nu ligger på minus. Att avveckla matlagningen på Akka och Gröningen kommer att spara pengar.

– Det blev fel från början när vi tog över verksamheterna på Akka och Gröningen. Den var underfinansierad, säger Gunnar Grafström (M), ordförande i servicenämnden.

Annons

Så förklarar han det minus på fem miljoner kronor som nämnden väntas sluta på för 2012. Eftersom nämnden nu ska upphöra med matlagningsverksamheten räknar man med att gå med plus minus noll under 2013.

”Bibehålla kvalitén”

Sverigedemokraternas skrivelse om Gröningen behandlades på tisdagens nämndsmöte. I den föreslås att servicenämnden ska se över beslutet igen och utreda hur man kan ”bibehålla den nuvarande kvalitén på Gröningen, både avseende fritidsaktiviteter och kosthållning.”

Efter votering beslutades att förslaget skulle avslås. Sverigedemokraterna röstade för bifall, Socialdemokraterna lade ner sina röster medan övriga röstade för avslag.

Madeleine Gripsten
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons