Fem företag utvalda i utbyggnad

Kommunstyrelsen har tillsammans med fem företag antagit en avsiktsförklaring för det planerade utbygget av Stavstensudde.
Trelleborg • Publicerad 6 september 2004

Kommunen har valt ut vilka exploatörer man vill samarbeta med genom att använda sig av en lång rad kriterier. De viktigaste kriteriet har enligt kommundirektören Rutger Persson, varit att företaget ska kunna delta i hela exploateringsprocessen, från arbetet med detaljplaner till försäljning av fastigheterna.

De fem utvalda företagen är Skanska Sverige AB, Boklok AB, NCC AB, PEAB Sverige AB och det lokala företaget Abitare Fastighetsutveckling AB.

Företagen ska betala en insats på 360 000 kronor vardera och kommer i utgångsläget att tilldelas omkring 50 bostäder.

- Tanken är att företagen ska ha idéer om olika hustyper, säger Rutger Persson.

Samarbetet mellan kommun och exploatörer ska fördjupas och man ska bilda en operativ styrgrupp med representanter från båda sidor. Kommunen ska dessutom tillsätta en politiks ledningsgrupp för att hantera övergripande frågor.

Till sensommaren 2005 ska detaljplan, byggnadslov och byggplanering vara klara och då ska kommunen även teckna exploateringsavtal med de fem företagen. I april 2007 ska de första åtta områdena som ingår i etapp 1 stå klara på Stavstensudde.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.