Fem bilinbrott på en dag

Trelleborg • Publicerad 21 september 2004

Biltjuvarna verkar har varit osedvanligt aktiva i måndags under dagtid. Fem inbrott inrapporterades till polisen. Två bilar utsattes för skadegörelse på Rådhusets parkering. Den fick främre sidorutan på höger sida krossad och en stereo stulen. Den andra hade fått den bakre lilla sidorutan sönderslagen, men inget hade tillgripits. Desto större blev bytet ur en bil som stod parkerad på J F Hellmansgatan. Förutom stereon hade tjuven även fått med sig verktyg, leksaker och mätinstrument för cirka 29 000 kronor, genom att krossa en sidoruta. Även vid Trelleborg Övre hade någon brutit sig in i en personbil genom att ta sönder låskolven, men utan att stjäla något. Och en bil på Hedvägen fick vänster ventilationsruta krossad. Inget tillgreps.

Polisen i Trelleborg är förtegen om sina misstankar och huruvida den senaste bilinbrottsvågen leder till någon extra bevakning.

– Vi får naturligtvis hålla ögonen öppna, säger närpolisen Bo Andersson.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.