Annons

Fem års fängelse för amfetaminsmugglare

Fem års fängelse och tio års utvisning blev straffet för den 42-årige polske man som försökte smuggla in cirka två kilo amfetamin via Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2004

Den 14 mars stoppades mannen av tullen. När de genomsökte hans bil fann de amfetaminpaket dolda i bilens säten. Mannen häktades tre dagar senare och har suttit häktad sedan dess. Redan vid de tidigare förhören erkände mannen och i tingsrätten berättade han att han i Polen fick förpackningar med amfetamin som han packade om och gömde i sin bil innan han körde till Sverige. Amfetaminet skulle sedan levereras i Sverige. Till vem har han däremot inte berättat utan sagt att han helt enkelt inte visste. Tack vare mannens erkännande gick rättegången, som hölls i Trelleborgs tingsrätt i onsdags, mycket snabbt. Förutom mannens fängelsestraff och utvisning beslutade tingsrätten att hans bil, som tagits i beslag, ska förverkas.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons