Annons

Felparkeringar en trafikfara vid Lillevångskolan

Gör något åt parkeringsproblemen vid Lillevångskolan. Det kräver föräldrarådet på skolan. Men kommunen menar att föräldrarna själva orsakar problemen.
Trelleborg • Publicerad 11 november 2010
Parkering förbjuden.
Parkering förbjuden.Foto: 
Foto: 

Föräldrarådet har skrivit ett brev till tekniska förvaltningen där man uttrycker oro över att många parkerar i vändzonen vid matsalen när man hämtar och lämnar sina barn. Detta kan göra att utryckningsfordon inte kommer fram, menar föräldrarna som istället föreslår att man anlägger p-platser längs med gatan som leder upp till vändzonen.

– De har hänvisat till parkeringsplatsen norr om skolan, men då måste man köra runt hela området och in via 108:an, säger Jessica Persson, som har utsetts som talesperson för föräldrarådet i frågan.

Annons

Greger Persson har hand om trafikfrågor på tekniska förvaltningen. Han menar att problemen hade kunnat undvikas om föräldrar, och även personal, hade använt den parkering som ligger söder om Vannhögskolan, och gått ett par hundra meter med barnen istället. Den parkeringen är sällan full, hävdar han.

– Men jag vill egentligen inte uttala mig innan jag har svarat föräldrarna, säger Greger Persson.

Rent allmänt menar Greger Persson att det ofta är trafikkaos vid skolor. Och det är i många fall föräldrarnas eget fel, eftersom många kör bil till skolan i onödan. hävdar han.

– För många är att gå och cykla inget tänkbart alternativ. De tror att de skyddar barnen genom att köra dem ända fram till dörren. Men det lär sig barnen inte trafikvett på.

Greger Persson tror det är svårt att fysiskt bygga bort parkeringsproblem vid skolor.

– Det är snarare ett attityd- och beteendeproblem.

INTERNAL INTERNAL
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons