Felaktigt anbudsunderlag på Vångavallen ute på vift

Under några dagar har ett anbudsunderlag för ombyggnad av Vångavallen för att klara kraven till 2014 legat ute på kommunens hemsida. Men avhandlingen har avbrutits eftersom allt var ett missförstånd.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2010

Trelleborg

– Det har brustit i kommunikationerna på något sätt, säger Mats Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden i Trelleborg. Det var aldrig meningen att det skulle gå ut som en upphandling.

I anbudsunderlaget vill man ha ett förslag på om- och nybyggen, kostnader, skisser och bilder på förändringarna. Enligt underlaget skulle anbuden ha varit inne senast 31 augusti i år.

– Man vill ha en uppfattning om hur mycket det minst kommer att kosta att göra i ordning Vångavallen för att klara arenakraven från 2014, säger Mats Svensson. Men någon begäran om anbud ska inte gå ut i det här skedet.

Mats Svensson berättar att istället fortsätter arbetet inom den grupp från näringslivet, TFF och kommunen som tittar på hur Vångavallen ska kunna byggas om för att klara kraven och samtidigt få en god ekonomi i bygget.

Ann Gäre
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.