Annons

Fel på rutschkana avslöjades vid besiktning

Badhusets rutschkana har en lång rad brister. Det visade sig när man lät en besiktningsman kontrollera den tio år gamla attraktionen.
Trelleborg • Publicerad 8 februari 2008
Vattenrutschkanan på badhuset behöver ses över efter att en besiktning gjorts av den tio år gamla åkattraktionen. Arkivbild: Tomas Nyberg
Vattenrutschkanan på badhuset behöver ses över efter att en besiktning gjorts av den tio år gamla åkattraktionen. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Vattenrutschkanan på badhuset i Trelleborg har bara fått ett tillfälligt godkännande. Detta sedan en utomstående besiktningsman hittat flera brister på rutschkanan och tillhörande ljussignalsystem. Bland annat finns anmärkningar på vassa kanter, att det saknas räcke på ena sidan av trappan och att både skyltning och ljusanordning till rutschkanan är felaktig.

Pumpen till vattenrutschkanan saknar flödesvakt vilket innebär att åkning kan ske trots driftstopp. Enligt besiktningsprotokollet innebär det en risk för skada.

Annons

Sammanlagt är det 17 olika punkter som behöver åtgärdas för att vattenrutschkanan ska bli godkänd.

- Jag har lämnat över rapporten till fastighetsförvaltningen, säger badhusföreståndare Ann-Sofie Danielsson.

Hon menar att synpunkterna i protokollet är småsaker. En del synpunkter beror på att lagstiftningen kring vattenrutschkanor och andra åkattraktioner har ändrats.

- Den har ju suttit där i tio år. Det är nya lagar för tio år sedan var det inte så, säger Ann-Sofie Danielsson som hoppas att bristerna kan åtgärdas så fort som möjligt.

Det tillfälliga godkännandet gäller bara till slutet av april.

- Innan dess ska allt vara fixat, säger Ann-Sofie Danielsson.

Redan om ett par veckor ska en omfattande renovering av badhusets gamla bassäng påbörjas. Dessutom håller man på att titta på olika sätt att fräscha upp den lilla barnbassängen i familjebadet.

Jenny Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons