Annons

Febril jakt på lokaler till Köpingeelever

Arbetet med att hitta provisoriska lokaler till den mögeldrabbade Köpingeskolans elever fortsatte på fredagen.
Trelleborg • Publicerad 17 november 2006
Det planerade arbetet med att renovera Köpingeskolans mögelskador fortsatte under r fredagen. Fördelen var att man kunde arbeta ostört utan att ta hänsyn till undervisning eftersom skolan står tom. Benny Hallgren murade tegelstenar. BILD: TOMAS NYBERG
Det planerade arbetet med att renovera Köpingeskolans mögelskador fortsatte under r fredagen. Fördelen var att man kunde arbeta ostört utan att ta hänsyn till undervisning eftersom skolan står tom. Benny Hallgren murade tegelstenar. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Klart är att personalen kommer att använda Ymors klubblokal som ligger alldeles intill skolan. Där kommer de att husera i alla fall den kommande veckan.

– Det kommer att fungera utmärkt. Där finns inte plats så att man kan ha arbetsrum, men det kan fungera som mötesplats för personalen, säger Köpingeskolans rektor Ronnie Svanberg.

Annons

Skolans administration ska samordnas med Pilevallsskolans, och en del av den administrativa personalen placeras där.

Var de 400 eleverna ska bli av är ännu inte klart. Gummifabriken är ett av många alternativ som diskuteras.

– Vi har varit i kontakt med gummifabriken, men skolledningen måste vara med och titta på lokalerna. De får avgöra om det går att bedriva undervisning där, säger Gertie Lindberg på fastighetsförvaltningen.

Gertie Lindberg menar att det inte kommer att gå att placera all verksamhet på samma ställe.

– Vi får rikta in oss på två eller tre ställen som ligger i närheten av varandra. I värsta fall blir verksamheten utspridd på ännu fler platser, säger Gertie Lindberg som hoppas ha en lösning på problemen i nästa vecka. Välvilligheten från allmänheten har varit stor efter att det blivit känt att skolan måste stängas. På fredagen hörde flera föreningar och studieförbund av sig till skolan och fastighetskontoret och erbjöd plats. Något som Ronnie Svanberg är glad över.

– Samtidigt som vi söker större lokaler behöver vi ställen där vi kan vara den närmaste veckan. Då är utrymmen där man får in två-tre klasser välkomna, säger Ronnie Svanberg.

Fredagen ägnade skolledningen och personalen åt att planera för flytten till provisoriska lokaler den 27 november.

Samtidigt var planeringen i full gång för undervisningen den närmaste veckan.

Under tiden som Köpingeskolan hålls stängd kommer lunch fortfarande att tillagas i skolans kök.

– Under kommande vecka ska vi kunna leverera mat till en speciell plats. Vi hoppas också att vissa barn tillfälligt kan äta i andra skolors matsalar, säger Ronnie Svanberg.

Annons

Andreas Mårtensson

0410-545 27

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons