Annons

Fästingbussen gör stopp i Trelleborg – går att vaccinera sig på plats

Sjukdomen TBE har de senaste åren blivit vanlig på allt fler platser. På torsdagseftermiddagen kommer den så kallade fästingbussen till Trelleborg – där man kan vaccinera sig på plats.
Trelleborg • Publicerad 8 maj 2019
Med start den 9 maj går det att vid flera tillfällen i Trelleborg i vår och sommar att vaccinera sig mot TBE på fästingbussen.
Med start den 9 maj går det att vid flera tillfällen i Trelleborg i vår och sommar att vaccinera sig mot TBE på fästingbussen.Foto: Ida Svensson

Under torsdagseftermiddagen och -kvällen, mellan klockan 15 och 19, gör fästingbussen sitt första besök i Trelleborg. Då står den utanför Coop Högalid. Det är företaget Vaccindirekt som ligger bakom bussen.

Enligt företaget har tusentals människor i Stockholm och Östergötland de senaste åren vaccinerats vid bussen. I år är det premiär i Skåne.

Annons

TBE-vaccin består av tre sprutor som ska ges med några veckors mellanrum. Därför återvänder fästingbussen flera gånger. Efter att man fått grundskyddet måste vaccinet efter tre år fyllas på. Här hittar du alla stopp och tider för fästingbussen i Skåne.

Både i fjor och i förrfjor rapporterades elva fall av TBE från Skåne. TBE är en fästingburen virussjukdom som kan spridas mellan djur och människor via fästingbett. Symtom är feber och huvudvärk. I vissa fall kan TBE leda till hjärninflammation eller hjärnhinneinflammation.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons