Annons

Fastighetsskatten höjs kraftigt i Trelleborg

Trelleborg • Publicerad 31 augusti 2005

Inflyttningen till Trelleborg är stor och småhuspriserna har stigit i kommunen under de senaste åren. Nu får de ökade taxeringsvärdena genomslag även när det gäller fastighetsskatten som ökar näst högst i landet. Från och med nästa år kommer husägare i Trelleborg att få betala 42 procent mer i fastighetsskatt jämfört med tidigare.

Det är bara Tomelilla som ligger högre i skatteligan när det gäller de nya fastighetsskatterna. Där höjs med den med 48 procent. Jenny Borgström, registrerad fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling i Trelleborg tror dock inte att de höjda skatterna kommer att påverka marknaden och prisutvecklingen på småhus eftersom taxeringsvärdena fortfarande ligger relativt lågt jämfört med grannkommunerna .

Annons

– Men skatterna kommer att slå lite fel eftersom en villa i Grönby inte har ökat lika mycket i värde som en villa inne i centrala Trelleborg, säger Jenny Borgström.

En annan populär inflyttningsort i Skåne, grannkommunen Svedala, får samma höjning som Trelleborg, 42 procent.

I Vellinge ökar fastighetsskatten med 37 procent.

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons