Fastighetsbolag bestrider faktura

Ett fastighetsbolag i Trelleborg vill slippa betala en faktura från miljökontoret på 3 600 kronor. Bolaget debiteras för en inspektion då vattentemperaturen i en fastighet som ägs av det berörda bolaget uppmättes.
Trelleborg • Publicerad 5 juli 2004

Mätningar av det här slaget görs för att se om det föreligger risk att de boende kan drabbas av legionärssjukan, vilket inte var fallet vid den aktuella undersökningen. Nu kräver fastighetsbolaget att länsstyrelsen undersöker förhållandena på Trelleborgs miljökontor. Bolaget bestrider samtidigt förvaltningens faktura. Först krävdes det lokala fastighetsföretaget betala för inspektionen och sju timmars handläggning av ärendet. Efter bolagets påtryckning har fakturan korrigerats och gäller nu sex timmars arbete i stället. Företrädarna för bolaget är dock inte beredda att betala fakturan, enligt brevet till länsstyrelsen. "Trots upprepade påpekanden har miljöförvaltningens tjänstemän flera gånger utan vår vetskap och vårt medgivande gjort besök i våra fastigheter och därefter debiterat oss kostnaderna", hävdar fastighetsbolaget i sin skrivelse till Länsstyrelsen. I sitt brev till länsstyrelsen vädjas det att miljökontorets rutiner och taxor ska ses över. Fotnot: Trelleborgs Allehanda har utan framgång försökt nå ansvarig personal på miljökontoret.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.