Annons

Fastighetsägare vill ha ut rapport

En fastighetsägare i Trelleborg har begärt att få ut information om kommunens undersökningar av avloppsnätet, men fått nej eftersom undersökningen ännu inte är färdig.
Trelleborg • Publicerad 14 februari 2007

– Vi hänvisar till att det ännu så länge rör sig om arbetsmaterial som inte är färdigställt, säger Thomas Risberg, tillförordnad teknisk chef i Trelleborg.

I sitt överklagande till kammarrätten skriver fastighetsägaren att det är av största vikt för honom att få ut undersökningarna.

Annons

Bakgrunden är att fastighetsägarna behöver materialet för att driva en rättslig process.

"Det kan inte vara så att vi ska behöva anlita egna experter och stå för de kostnaderna med. Det räcker med de kostnader vi får var gång vi har översvämningar" skriver fastighetsägaren i sitt överklagande.

Enligt överklagandet skulle det vara ett bevis på att undersökningen är allmänna handlingar att det funnits artiklar i tidningarna om problem i ledningssystemet.

"Som det nu är så gör kommunen allt för att stoppa våra möjligheter att driva en rättsprocess" skriver fastighetsägaren.

I det skriftliga beslutet från tekniska nämnden står det att de handlingar som hittills upprättats inte är allmänna handlingar som behöver lämnas ut enligt tryckfrihetsförordningen.

Det handlar om den undersökning som Kommunal teknik genomför för att undersöka avloppssystemen inom de områden av Trelleborg som drabbas av översvämningar. Undersökningen har bland annat innefattat att man sänt in teaterrök i ledningarna för att hitta felaktigheter.

– Men undersökningen pågår fortfarande och är inte avslutad, säger Thomas Risberg.

Bakgrunden till kommunens undersökning är de många översvämningarna med vattenfyllda källare som inträffade i fjor sommar i Trelleborg, speciellt i fastigheter vid Hedvägen och vid Nygatan.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons