Annons

Fastighetsägare överklagar vite

Ägaren till de så kallade "skandalhusen" på Valldammsgatan/Norra Vallgatan överklagar kommunens vitesföreläggande på 95000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2005

Fastighetsägaren fick i januari i år ett föreläggande om att snygga till fastigheten. Byggnadsnämnden i Trelleborg krävde bland annat att sönderslagna dörrar skulle lagas, att trasiga fönster skulle göras i ordning på ett snyggt sätt och inte med igensättning med skivor, att putsskador skulle åtgärdas, att dörrar och fönstersnickerier skulle målas, att plåttak skulle göras i ordning, att garageporten mot Norra Vallgatan skulle sättas igen, att graffitin skulle tas bort samt att trädgården skulle fixas till.

Föreläggandet kopplades i juni till ett vite om 95000 kronor.

Annons

Fastighetsägaren anser i sitt överklagande till länsstyrelsen att vitesbeloppet är för högt. Hon påpekar att fastigheterna redan var ute till försäljning när vitesföreläggandet utfärdades.

Fastighetsägarna anser dessutom att Trelleborgs kommun själv orsakat den rådande situationen. När kommunen 1977 upprättade en stadsplan som omfattade de två husen innebar det enligt ägaren, begränsningar i bygglov och trafik till och från fastigheterna. Den dåvarande fastighetsägaren ska i slutet av 1980-talet ha kommit med ett förslag till hur man kunde bygga om på fastigheten. Men enligt överklagandet möttes det av kalla handen från kommunens sida. "Konsekvensen av den stadsplan som inrättats i slutet av 70-talet var därför att det inte fanns någon ekonomiskt vettig möjlighet att renovera eller bygga om husen på Nordstjärnan 13 och 14" skriver fastighetsägaren i sitt överklagande till länsstyrelsen.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons