Annons

Fastighetsägare överklagar bygglovsnej

En fastighetsägare som vill bygga på en tomt nära Maglarps nya kyrka överklagar byggnadsnämndens avslag till länsstyrelsen.
Trelleborg • Publicerad 13 oktober 2003

Fastighetsägaren menar att argumentet att ett bygglov kan försvåra "ändamålsenligt och planerat utnyttjande av området i detta avsnitt" inte är hållbart. Tomten ligger inte inom planområdet för utbyggnaden av bostadsområdet Stavstensudde utan ungefär 150 meter utanför, enligt fastighetsägarens överklagan. Därför anser fastighetsägaren att planeringen av bostäderna inte påverkas av om det blir bygglov på hans tomt. Den nuvarande fastighetsägaren köpte tomten efter anbudsgivning för ungefär ett år sedan. Den var då bebyggd med ett militärt radiotorn och ett ammunitionsförråd. I sin överklagan påpekar fastighetsägaren att kommunen inte utnyttjade sin förköpsrätt när han köpte tomten.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons